Recept: Marokkaanse munt thee

Recept: Marokkaanse munt thee
Marokkaanse munt thee... Het is niet 'zo maar even' thee zetten. Ik ben opgegroeid met deze heerlijke thee dankzij mijn Marokkaanse vader en geniet er nog altijd zo van! Ik ben nog niemand tegen gekomen die deze zoete thee nog niet lust, daarom vandaag een recept om met jullie te delen. Marokkaanse thee kan op zoveel manieren bereid worden en is vaak afhankelijk van de regio en uiteraard ook van familietradities. Dit is die van onze familie!

maar hoe maak je marokkaanse muntthee

Benodigdheden om voor marokkaanse thee maken: 
1 hittebestendige theepot (liefst een Berrad, de Marokkaanse theepot)
Kleine theeglaasjes
1 liter water
6 tot 8 eetlepels suiker (naar smaak)
1 goede bos verse munt (niet gedroogd!)
1 volle eetlepel Gunpowder thee

marokkaanse muntthee maken: Doe de Gunpowder thee in de theepot. Voeg hier een beetje gekookt water (afgekoeld tot 80 graden) aan toe en draai de pot een aantal keer rond om de thee te wassen. Giet het water af (maar behoud de bladeren!) en voeg nu de munt en suiker toe aan de pot. Vul de pot aan met warm water en zet hem op het vuur. Breng de thee nu aan de kook, maar laat hem niet echt koken. Je kunt hem nu gaan voorbereiden voor het inschenken.

Zet de pot op tafel en schenk een glaasje in. Schenk het vervolgens terug in de pot. Herhaal dit 1 of 2 keer. Als je dit een aantal keer gedaan hebt is de thee goed gemengd en kun je de thee inschenken om echt te drinken.

Schenk de thee rustig in de glaasjes en hef de pot steeds hoger op terwijl je verder schenkt. Doe dit tot ongeveer 50cm hoogte. De thee krijgt daardoor een klein schuimlaagje.  Je hebt nu je eigen Marokkaanse thee gezet! Geniet er van!

Tip: Vind je de thee te sterk? Zorg er dan voor dat je tijdens het wassen van de thee hem 2 minuten laat trekken voor je het afgiet.