Rooibos thee

Rooibos thee, ook bekend als rode thee, is afkomstig van de bladeren van de rooibosplant (geen theeplant), die alleen groeit in de Cederberg-regio van Zuid-Afrika. Rooibosthee is al jarenlang een ontzettend populaire blend, die eindeloos te combineren is met verschillende smaken. 
Verder lezen..
20 producten in Rooibos thee
Sortering:
11 reviews Rooibos Puur Rooibos thee 2,95

Rooibos thee

Rooibosthee staat bekend om zijn gezonde eigenschappen en het is inderdaad een gezonde drank. Volgens het Voedingscentrum heeft een volwassene ongeveer 1,5 à 2 liter vocht per dag nodig. Het eerste waar je misschien aan denkt is water, maar dit is een fabeltje. Er zijn voldoende gezonde alternatieven voor het drinken van water, en één van die alternatieven is thee. Wanneer je rooibosthee afwisselt met water en andere theesoorten of kruidendranken zonder suiker, kom je vrij gemakkelijk aan je dagelijkse benodigde hoeveelheid van 1,5 à 2 liter.

 

Verschillende soorten rooibos thee

Eén van de grootste voordelen van rooibosthee is dat het perfect te blenden is met een enorme variatie aan smaken. Bij Teaking.nl is het assortiment rooibos-blends altijd groot! Het aanbod wisselt wel eens, waardoor je steeds opnieuw nieuwe smaken kunt uitproberen. Rooibos laat zich uitstekend combineren met citrussmaken zoals citroen, grapefruit of sinaasappel. Ook kruidige elementen zoals gember smaken fantastisch in combinatie met de van nature zoete rooibos. Fan van extra zoet? Wat dacht je van rooibos en karamel? Rooibos en zoete anijs? En voor de avonturiers onder ons; rooibosthee is zelfs te combineren met chocolade, baklava of eucalyptus.
 

Voordelen van rooibos thee

Wat maakt rooibosthee nu zo gezond? Ten eerste is het goed om te onthouden dat welke thee dan ook geen magisch wondermiddel is. Er word gezegd dat rooibosthee zou helpen de bloeddruk te verlagen of zou helpen om bepaalde mineralen op te nemen in het lichaam. Wanneer je rooibosthee met mate drinkt, zou het wellicht een positief effect kunnen hebben. Wanneer je echter op welke manier dan ook klachten of pijn ervaart, overleg dan met je huisarts wat je zou kunnen doen.

Rooibosthee is rijk aan antioxidanten
Thee en andere blends zijn rijk aan antioxidanten. Antioxidanten zijn stoffen die van nature aanwezig zijn in groente en fruit. Het is een verzamelnaam voor de  vitaminen C, E en andere bioactieve stoffen die je lijf kunnen beschermen tegen schadelijke stoffen van buitenaf. Een kopje thee is dus niet alleen een relaxmomentje, een kopje thee zet je lijf aan het werk om je te beschermen.

Rooibos thee is geschikt voor mensen met een gevoeligheid voor cafeïne
Word jij altijd een beetje trillerig na een kop koffie en ben je (over)gevoelig voor cafeïne? Niet elke soort thee is geschikt, omdat sommige soorten theïne bevatten (vergelijkbaar met cafeïne). Rooibosthee bevat geen theïne en is dus geschikt om ’s avonds te drinken, of om te drinken als je gevoelig bent voor de effecten van cafeïne.

Rooibos is goed voor de huid
Over het algemeen geldt dat als je genoeg (water) drinkt, je huid daarvan profiteert. Rooibos thee bevat daarnaast zink en andere organische zuren die, verwerkt in een crème, een kalmerende werking hebben op de huid.
 

Rooibos thee bestellen op teaking.nl

Geniet van de vele verschillende soorten Rooibos thee die we in ons assortiment hebben. Je hebt de keuze uit een verpakkingsgrootte van 50, 100 of 250 gram. De ideale zettijd en -temperatuur voor rooibosthee is 8 tot 10 minuten laten trekken in water van 100 graden.
Vanaf 30 euro betaal je bij ons geen verzendkosten, en wij versturen je bestelling binnen 1-2 werkdagen. Zo kun je binnen no-time genieten van het lekkerste kopje thee!