Groene thee

Na water is groene thee het meest populaire drankje. Groene thee wordt gemaakt van dezelfde bladeren waar ook zwarte thee van gemaakt wordt. Deze theebladeren worden echter niet geoxideerd na het plukken en behouden op die manier hun karakteristieke kleur en smaak.
 
Verder lezen..
38 producten in Groene thee
Sortering:
Sencha Groene thee Groene thee 3,00

Waarom is groene thee zo gezond?

Groene thee soorten op Teaking.nl

In het assortiment van Teaking.nl vind je tientallen blends met groene thee. Groene thee staat erom bekend dat het goed is voor je gezondheid, maar het is vooral heel erg lekker!
 

Groene thee als oppepper

Theïne (de stof die net als cafeïne in koffie zorgt voor een energieke oppepper) is aanwezig in groene thee. Qua hoeveelheid werkt het ongeveer zo: na drie kopjes groene thee merk je hetzelfde effect als met één kopje koffie. Drink groene thee dus met mate, vooral als je merkt dat je ‘s avonds niet snel in slaap komt. ‘s Ochtends kan groene thee juist zorgen dat je lekker alert en wakker bent. 
 

Losse groene thee is voordeliger dan voorverpakte thee

Onze losse groene thee is verkrijgbaar in drie groottes: zakjes van 50 gram, 100 gram en 250 gram. Zo betaal je in verhouding dus een stuk minder dan de voorverpakte groene thee uit de supermarkt. Op Teaking.nl vind je ook de juiste accessoires om te kunnen genieten van het perfecte kopje thee. Zo hebben we een Magic Tea Maker, waarmee je in een handomdraai thee mee zet (en het staat ook nog eens cool in je keuken!). Ook hebben we verschillende soorten theezeven en theefilters te koop. Onze Royal Theezeef bijvoorbeeld (in zilver en goud), herbruikbaar en dus heel duurzaam, of onze milieuvriendelijke papieren theefilters.
 

Hoe zet je het perfecte kopje groene thee?

Thee zetten is geen rocket science (het is immers een schepje thee in heet water) maar toch zien we dat er één foutje is dat ervoor kan zorgen dat je thee een bittere smaak heeft. Een veelgemaakte fout bij het zetten van groene thee is dat je de thee te lang laat trekken. De thee is dan te sterk en heeft die bittere nasmaak waar je niet op zit te wachten. Het perfecte kopje groene thee hoeft daarom slechts twee tot drie minuten te trekken. Ook hoeft groene thee niet op een temperatuur van 100 graden celsius gezet te worden. Je kunt de waterkoker dus rustig een paar minuten laten staan voordat je begint met het maken van jouw kopje groene thee.
 

Verschillende groene thee blends kopen op Teaking.nl

Op onze website vind je veel verschillende blends met groene thee waar je van kunt genieten. Zo hebben we de “Fresh green morning”, een heerlijke blend van onder meer groene thee, gember, citroen en munt. Of wat dacht je van “Caribbean Kiss”, een blend van groene en zwarte thee met heerlijke toevoegingen zoals citroengras, geraspte wortel, sinaasappelschil, roze peper en pomelo? 
Het fijne aan groene thee is dat het een heel geschikte basis is en dat je er daardoor bijna alle smaken aan toe kunt voegen. Niet voor niets is groene thee zo populair!

Vanaf € 50,- geen verzendkosten, supersnelle verzending

Bij Teaking.nl wordt jouw groene thee nog voordeliger als je een grote bestelling doet: vanaf € 50,- betaal je geen verzendkosten. Bovendien versturen we je bestelling binnen 1-2 werkdagen. Je geniet dus supersnel van een overheerlijk kopje thee. Bekijk het hele assortiment van Teaking.nl hier!