Groene thee

Jasmijn

8 reviews
Veilig en zeker shoppen dankzij het Webwinkelkeur keurmerk!
Dit product is op voorraad

Beschrijving

Verwen je smaakpapillen met onze heerlijke Jasmijnthee, een echte specialiteit uit China. Deze thee is gemaakt van groene thee die wordt gedroogd met jasmijnbloemen, waardoor de bloesems ook in het eindproduct terug te vinden zijn. De geur van deze bloemen geeft de thee een intense bloemige smaak en geur, waardoor je jezelf waant in een bloeiende tuin.

Jasmijnthee is niet alleen een heerlijke traktatie, maar past ook perfect bij een gezonde levensstijl. Groene thee is van nature caloriearm en dankzij de aanwezigheid van cafeïne stimuleert het de vetverbranding. Dus als je je gezondheid en je figuur wilt ondersteunen, is Jasmijnthee een geweldige keuze!

Let wel op: als je gevoelig bent voor cafeïne, drink dan niet te veel Jasmijnthee in de avond. Maar geniet overdag gerust van deze zachte en soepele thee die je smaakpapillen zal betoveren. Bestel vandaag nog en maak kennis met deze bijzondere thee.


Ingrediënten
Groene thee, jasmijnbloemen

LET OP: Onze theesoorten worden verwerkt in een fabriek waar ook gewerkt wordt met noten, lactose houdende producten, gluten en soja en/of sulfieten en kan hiervan sporen bevatten.
Specificaties

 • Temperatuur 75 - 80 °C
 • Per kop 2-3 gram
 • Trektijd 1-3 min
 • Smaken Groene thee
 • Herkomst China

 • Thee van de beste kwaliteit
 • Gratis verzending vanaf 30 euro
 • Niet goed geld terug
 • Persoonlijke service
 • verzonden binnen 1-2 werkdagen.
 • Veilig kopen met ons Webwinkelkeurmerk


Wat vinden onze klanten van dit product?

Sandra
Geschreven op 27-05-2024

Score
10 / 10
Super thee

Amber
Geschreven op 15-02-2024

Score
8.5 / 10

Nynke
Geschreven op 31-12-2023

Score
10 / 10

Tonnie
Geschreven op 27-08-2023

Score
10 / 10
Smaakt heerlijk

Luc
Geschreven op 16-07-2023

Score
10 / 10

Luc
Geschreven op 31-03-2023

Score
10 / 10

Felice
Geschreven op 22-12-2022

Score
10 / 10
Lekkere thee en ook leuk dat ze er een kerstcadeautje bij deden!

Wim
Geschreven op 03-12-2022

Score
10 / 10

De 9 voordelen van jasmijn thee

Wist jij dat het regelmatig drinken van een kopje jasmijn thee kan leiden tot een lager stressniveau en een snellere vetverbranding bij vrouwen met overgewicht?


Nu vraag je je vast af wat jasmijn thee precies doet en welke voordelen er allemaal nog meer zitten aan het drinken van deze thee.

In dit artikel ga je het antwoord op al deze vragen ontdekken.

 

Wat is jasmijn thee?

Groene of witte thee wordt over het algemeen als basis gebruikt voor de lichtzoete jasmijn thee. De bloemblaadjes van de jasmijn worden eerst door de bladeren van de theeplant gemengd, zodat de geur en het aroma van de jasmijnbloesem zich goed kan verspreiden.

Hierna worden de theebladeren gedroogd en worden de overige bloemblaadjes weggeblazen, zodat de thee klaar is voor gebruik. Jasmijn thee is zeer geneeskrachtig en zorgt er bijvoorbeeld voor dat stress gereduceerd wordt.

 

Waar komt jasmijn thee oorspronkelijk vandaan?

Jasmijn thee werd al meer dan duizend jaar geleden voor het eerst gedronken in het oude China, waar alleen de vorsten ervan mochten profiteren. Later waaide de traditie van het drinken van deze theesoort over naar het westen.

In Zuid Oost China noemden ze de plant waar ze jasmijn thee mee maakten de Jasminum Sambac. Voor het verkrijgen van één kilo thee, heb je wel tien kilo van deze jasmijnbladeren nodig.

Deze bladeren worden 's avonds geplukt om daarna vermengd te worden met gedroogde blaadjes van groene thee. Hier wordt uiteindelijk de jasmijn thee mee gemaakt en geëxporteerd, zoals wij die in Nederland kennen. In China drinken ze deze thee nog steeds elke dag.

 

Voor wie is jasmijn thee geschikt?

Jasmijn thee is in principe geschikt voor iedereen die een gezonde leefstijl wil creëren. Doordat er in de groene thee slechts twee calorieën zitten, kan jasmijn thee worden gezien als een gezonde vervanger van een aantal andere ongezonde dranken (met veel suiker) die je dagelijks inneemt.

Ook als je graag wilt afvallen is het drinken van jasmijn thee zeer geschikt, de natuurlijke cafeïne zorgt er namelijk voor dat je sneller vet verbrandt. Mocht je snel last hebben van stress of vermoeidheidsklachten, dan is jasmijn thee absoluut geschikt voor jou. De thee heeft namelijk een kalmerende werking en versterkt je immuunsysteem.

Jasmijn thee biedt dus een hoop voordelen. Wij zetten hier de belangrijkste 9 voor je op een rij.


Voordeel #1: Jasmijn thee zorgt voor gezond gewichtsverlies

Wanneer je op een gezonde manier wilt afvallen, kan jasmijn thee je hier goed bij helpen. Dit komt doordat de thee veel antioxidanten bevat die ervoor zorgen dat je stofwisseling versnelt. Hoe sneller jou stofwisseling is, hoe meer calorieën je verbrandt.

De antioxidanten die in jasmijn thee zitten en ervoor zorgen dat jij meer energie krijgt, worden catechinen genoemd en zitten in de groene thee verwerkt. Wanneer je zwarte thee als basis gebruikt, kunnen deze antioxidanten die theaflavinen worden genoemd, jouw lijf ontgiften. Doordat ongezonde stoffen hiermee uit je lijf worden verdreven, zal je ook een stuk sneller kunnen afvallen.


Voordeel #2: Jasmijn thee versterkt je immuunsysteem

Niet alleen je stofwisseling krijgt een enorme oppepper, ook je immuunsysteem kan zich een stuk beter verdedigen tegen verschillende ziekten en bacteriën die jouw lichaam proberen binnen te dringen door het drinken van jasmijn thee.

De catechinen spelen hier wederom een belangrijke rol in. Deze antioxidanten werken namelijk ontstekingsremmend, zodat je minder snel last krijgt van kwalen en de behandeling beter zal werken wanneer je bijvoorbeeld al een hele tijd ziek bent en al van alles geprobeerd hebt.


Voordeel #3: Jasmijn thee kan de kans op hartproblemen verminderen

Als je veel mensen in de familie hebt die te kampen hebben met hartproblemen, kan jasmijn thee hier goed bij helpen, omdat het de kans op hartproblemen kan verminderen.

De catechinen zorgen er namelijk voor dat de schadelijke stoffen uit voeding, ook wel LDL cholesterol genoemd, niet in jouw aderen terechtkomen. Wanneer dit echter wel gebeurt en er dus aderverkalking ontstaat, kan dit leiden tot een beroerte of uiteindelijk zelfs een hartaanval.

De catechinen in de jasmijn thee verlagen dus je bloeddruk en je cholesterol, zodat een hartaanval op de lange termijn een stuk beter kan worden voorkomen.


Voordeel #4: Met jasmijn thee kan je diabetes voorkomen

Veel mensen in de westerse samenleving hebben last van diabetes door ongezonde voeding. Zij hebben op zo'n moment teveel glucose in hun bloed, die niet meer goed wordt opgenomen, waardoor ze zelf extra insuline moeten inspuiten. Het drinken van jasmijn thee kan werken als een soort regulator die ervoor zorgt dat de negatieve effecten van diabetes op verschillende proteïnen die je inneemt, worden teruggedraaid. Denk bijvoorbeeld aan het nemen van bepaalde proteïneshakes wanneer je een sportdieet volgt. De antioxidanten in de jasmijn thee filteren dan de hoeveelheid glucose in je bloed en kunnen op deze manier diabetes voorkomen.


Voordeel #5: Jasmijn thee creëert een gezonde darmflora

Wanneer je darm- of maagproblemen hebt, kan jasmijn thee een gezonde aanvulling zijn op je dagelijkse dieet. Je maag blijft op die manier gezond en je zult je maaltijden beter kunnen verteren. De catechinen in de jasmijn thee zorgen absoluut voor voelbare positieve effecten op de maag en darmen. Er worden namelijk antioxidanten geactiveerd wanneer de thee zich in jouw maag bevindt, die in samenwerking met de enzymen uit de maag ervoor zorgen dat jij een gezonde darmfunctie hebt en kunt blijven behouden.


Voordeel #6: Jasmijn thee verlaagt je cholesterol en je hoge bloeddruk

Cholesterol is grofweg te verdelen in twee typen: het eerste type is 'goed' HDL cholesterol dat je lichaam via de lever zelf aanmaakt en nodig heeft. Het tweede type is 'slecht' LDL cholesterol dat zich ophoopt in de wand van de bloedvaten.

Cholesterol is eigenlijk vet dat door je bloedvaten heen stroomt. Wetenschappelijke studies hebben aangetoond dat Chinese jasmijn thee het cholesterolniveau in zowel je lever als je bloed aanzienlijk verlaagd. Dit zorgt ook weer voor een betere bescherming tegen mogelijke hartafwijkingen.


Voordeel #7: Jasmijn thee verlaagt stress en creëert meer rust en ontspanning

De specifieke geur van jasmijn thee kan ervoor zorgen dat je bij het ruiken ervan een kalmerende werking ervaart, waardoor ook je humeur verbetert. Het is natuurlijk altijd fijn om even een moment voor jezelf te nemen en in alle rust van je kopje jasmijn thee te genieten. Je zenuwstelsel komt er namelijk door tot rust.

De werking van de geur is daarom vergelijkbaar met de werking van een kalmerende lavendelplant. Het is echter wel zo dat je de geur van jasmijn moet leren waarderen. Mensen die niet van deze sterke bloemige geur houden, kunnen zelfs angstig worden wanneer de geur te sterk en in hoge concentratie in de ruimte aanwezig is.


Voordeel #8: Jasmijn thee zorgt voor afname van gewrichtspijn

De catechinen in jasmijn thee onderdrukken de gewrichtspijn of artritis die je kunt ervaren als je ouder wordt of last hebt van reuma. Jasmijn thee werkt als een natuurlijke ontstekingsremmer die ervoor zorgt dat zwellingen afnemen en de gewrichten behoedt voor een ongewenste hoeveelheid zuurstof in je cellen. Dit laatste zorgt namelijk voor de 'zeurende' pijn die je in je botten en gewrichten kunt voelen.


Voordeel #9: Jasmijn thee boost je energie

Doordat jasmijn thee zorgt voor een snellere stofwisseling en de thee je lichaam ontgift van stoffen die er eigenlijk niet in thuis horen, krijg je natuurlijk ook een stuk meer energie dan wanneer je deze thee niet zou drinken. Zowel de afname van stress als de afname van gewicht en cholesterol zorgen ervoor dat je je uiteindelijk weer fit en vitaler gaat voelen.


Nadelen jasmijn thee


Nadeel #1: Jasmijn thee bevat veel caffeïne

Ondanks dat dit een voordeel kan zijn i.v.m. afvallen, kan dit natuurlijk ook werken als nadeel. Sommige mensen zijn overgevoelig voor caffeïne en ook in de zwangerschap is het aan te raden niet te veel caffeïne binnen te krijgen. 


Nadeel #2: Beschouw jasmijn thee niet als hét ultieme middel om af te vallen

Ook moet je de thee niet op een lege maag drinken om zo snel mogelijk af te willen vallen: dit kan namelijk zorgen voor intense darmkrampen. Drink de thee dus altijd wanneer je maag gevuld is en gebruik daarnaast aanvullende afvaltechnieken om je ideale streefgewicht te bereiken. Van alleen jasmijn thee drinken een hele dag, val je dus niet meteen sneller af en het is ook nog eens ongezond.

Conclusie: Jasmijn thee, wel of niet drinken?

De nadelen die aan het drinken van jasmijn thee kleven als je zwanger bent of niet goed tegen cafeïne kan, wegen bij lange na niet op tegen alle voordelen van jasmijn thee die we hebben benoemd: Jasmijn thee kan er voor zorgen dat mensen langer kunnen leven zonder maag- of darmklachten, met minder gewrichtspijn, zonder snel bacteriële infecties te krijgen, met een prima cholesterolgehalte, met een versterkt immuunsysteem, met de mogelijkheid dat diabetes kan worden voorkomen en je kunt zelfs met behulp van de thee afvallen als je deze op de juiste manier tot je neemt. Enkele liefhebbers van jasmijn thee gaven zelfs aan dat hun leven al in positieve zin veranderde na slechts een week jasmijn thee gedronken te hebben in combinatie met geen zoete, suikerrijke voeding eten. Deze personen voelden zich vitaler dan ooit en noemden de ontdekking van deze thee één van de belangrijkste inzichten en veranderingen in hun leven die ze vanaf nu door zullen blijven voeren.

Wil jij meer weten over de geschiedenis en voordelen van jasmijn thee of wil je direct Chinese jasmijn thee aanschaffen? Bestel dan onze jasmijn thee!