Gember thee

Gember thee is in zijn pure vorm geen thee, maar een kruidendrank. Gember heeft een frispittige, heel uitgesproken smaak; je moet ervan houden. Ben jij net als veel anderen dol op gemberthee? Dan ben je bij ons aan het juiste adres, want bij Teaking.nl vind je meerdere soorten gemberthee om lekker van te genieten.
 
Verder lezen..

Wat is gemberthee?

Gemberthee is een drankje voor de liefhebbers. Het is een kruidenmelange getrokken van de gemberwortel. Oorspronkelijk vindt de gemberwortel zijn oorsprong uit Azië, maar inmiddels wordt hij over de hele wereld gekweekt en is het een kruid dat makkelijk te verkrijgen is.
Gember thee is heel makkelijk zelf te maken (het is immers weinig meer dan gember + heet water), maar echt lekkere blends en melanges kun je kant-en-klaar vinden bij Teaking.nl.
Volgens het Voedingscentrum heeft een volwassene zo’n 1,5 à 2 liter vocht/water per dag nodig. Alleen water drinken hoeft echter niet. Dat zou gek zijn. Thee bestaat voor het grootste deel uit water, dus je thee inname telt ook mee voor je dagelijkse doel van anderhalf tot twee liter water.
Wanneer je thee afwisselt met water en andere theesoorten of kruidendranken zonder suiker, kom je vrij gemakkelijk aan je dagelijkse benodigde hoeveelheid van 1,5 à 2 liter. En het smaakt ook nog eens heerlijk!
 

Verschillende soorten gember thee kopen

Gember laat zich perfect blenden met andere smaken. Dit komt omdat gember van zichzelf al een uitgesproken smaak heeft, en dus vind je die smaak altijd goed terug in andere blends. Zo kun je bij Teaking.nl blends vinden met een heerlijke smaak combinatie. Gember thee met kurkuma bijvoorbeeld: heerlijk kruidig. Citroen en gember: fruitig fris met een extra pittige boost. Bekijk ons assortiment en mix & match jouw favoriete ingrediënten.
 

Voordelen van gember thee

Er wordt een hoop gezegd over gemberthee en de voordelen daarvan. Mensen die regelmatig gemberthee drinken, geven aan minder vaak verkouden te zijn. En wanneer je verkouden bent of een verstopte neus hebt, kan het drinken van de pittige gemberthee helpen om de verstopte neus of bijholten weer vrij te maken, zodat je weer vrijer kunt ademhalen. En als je een beetje honing toevoegt, kan dat helpen om de keel wat te verzachten.

Gemberthee tegen misselijkheid
Sommige mensen zweren erbij: gemberthee tegen misselijkheid. Het kan helpen; gember kan maagzuur neutraliseren (dat zie je ook bij sommige middelen die je kunt kopen bij de apotheek) en het is bekend dat gember een positieve invloed kan hebben op darmen, spijsvertering en eetlust.

Gember thee en cafeïne
Ondanks de spicy opkikker die je kunt krijgen na het drinken van gember thee, zit er geen cafeïne in. In thee noemen we dat theïne, en omdat gemberthee niet is gemaakt van theebladeren, is het een logische conclusie dat een kop gemberthee in de avond je niet wakker zal houden.
 

Gember thee kopen op Teaking.nl

Geniet van de vele verschillende soorten gember thee blends die we in ons assortiment hebben. Je hebt de keuze uit een verpakkingsgrootte van 50, 100 of 250 gram. De ideale zettijd en -temperatuur voor gemberthee is 5 tot 10 minuten laten trekken in water van 100 graden.
Vanaf 50 euro betaal je bij ons geen verzendkosten, en wij versturen je bestelling binnen 1-2 werkdagen. Zo kun je binnen no-time genieten van het lekkerste kopje thee. Bestel vandaag nog en ontdek de heerlijke smaken van de gember thee van Teaking.nl!