Jasmijnthee

Jasmijn wordt toegevoegd aan witte of groene thee. Verse jasmijnbloesem wordt samen met de thee gedroogd, waardoor het aroma van de jasmijnbloesem als het ware wordt ‘geabsorbeerd’ door de thee.
 
Verder lezen..

Wat is jasmijnthee?

Jasmijnthee is een echte thee voor de lente. De thee heeft een lichtzoete, bloemige smaak en doet denken aan de frisse lentezon in het voorjaar. Maar maak je geen zorgen: jasmijnthee is het hele jaar door heerlijk. Bij Teaking.nl vind je de lekkerste jasmijnthee, zowel puur als in verschillende verrukkelijke blends.

Volgens het Voedingscentrum heb je als volwassene gemiddeld 1,5 à 2 liter vocht/water per dag nodig. Maar dit hoeft niet alleen maar water te zijn. Kruidendrank of thee voldoet ook – tenminste voor een deel. Wat belangrijk is te onthouden is dat je in ieder geval niet te veel fruitsap of suikerhoudende (fris)dranken neemt.
 

Verschillende soorten jasmijnthee kopen

Ben je op zoek naar een bijzondere smaak thee? Ga dan eens voor pure jasmijnthee. Ook hebben we mooie frisse blends zoals jasmijn en citrus, of zacht met vanille.
Bekijk ons assortiment en mix & match jouw favoriete ingrediënten.
 

Is het drinken van jasmijnthee goed voor je?

Naast dat jasmijnthee enorm lekker smaakt, gelden dezelfde gezondheidsvoordelen als groene of witte thee, aangezien jasmijnthee wordt gemaakt door jasmijnbloesem toe te voegen aan die bestaande thee. Van groene thee wordt gezegd dat je er een flinke opkikker van krijgt, omdat groene thee de stof theïne bevat. Dit is vergelijkbaar met cafeïne in koffie.
Smaak jouw (groene) jasmijnthee bitter? Misschien laat je de thee te lang trekken, of gebruik je te heet water.
Om bittere thee te voorkomen kun je het beste water tussen de 75 en 80 graden Celsius gebruiken. Dat houdt in dat je het water, nadat het heeft gekookt, tussen de 5 en 7 minuten laat afkoelen. Laat de thee ook niet te lang trekken: voor het beste resultaat is één tot drie minuten meer dan genoeg! Jasmijnthee is van zichzelf al wat zoeter dan pure groene thee, waardoor het voor sommige mensen juist wat lekkerder is. Hou je van extra zoet? Dan kun je er altijd een beetje honing doorheen doen.


Er wordt een hoop gezegd over de gezondheidsvoordelen van jasmijnthee. Groene of witte thee met jasmijn kan een positief effect hebben op je gezondheid en weerstand, omdat er veel antioxidanten in zitten. Verder is het drinken van thee nooit een wondermiddel of medicijn, maar vooral heel erg lekker. Maak van theedrinken een echt relaxmomentje en zorg ervoor dat je ervan geniet.
Jasmijnthee is lekker, gezond en draagt bij aan goede hydratatie, als je er tenminste genoeg van drinkt. Als je overgevoelig bent voor cafeïne of theïne raden we aan eens te kijken bij onze theïnevrije kruidendranken – daar kun je bijna niet genoeg van krijgen.
 

Jasmijnthee kopen op Teaking.nl

Geniet van de vele verschillende soorten jasmijnthee blends die we in ons assortiment hebben. Je hebt de keuze uit een verpakkingsgrootte van 50, 100 of 250 gram. Jasmijnthee hoeft maar heel kort te trekken, één tot drie minuten. En de watertemperatuur? Tussen de 70 en 80 graden is ideaal.
Vanaf 50 euro betaal je bij ons geen verzendkosten, en wij versturen je bestelling binnen 1-2 werkdagen. Zo kun je binnen no-time genieten van het lekkerste kopje thee. Bestel vandaag nog en ontdek de heerlijke smaken thee van Teaking.nl!