Je thee leuk opbergen in de keuken! Waar doe je het in?

Je thee leuk opbergen in de keuken! Waar doe je het in?
Wanneer je een theedrinker bent en er ook nog van houdt om regelmatig van smaakje te wisselen, kan het zijn dat je op zoek moet naar een goede manier van het opbergen van je thee. Hoe je jouw thee het beste kunt opbergen hangt ook nog af van of je gebruik maakt van losse thee of juist van theezakjes. In beide gevallen zijn er leuke opbergmogelijkheden. Een van de opbergmogelijkheden zijn theeblikjes. Thee blikjes zijn er in allerlei soorten en maten en in leuke kleurtjes met leuke prints. Theezakjes daarentegen zijn weer beter op te bergen in theedozen met meerdere vakken.

Het beste opbergsysteem

Het beste opbergsysteem voor jouw thee is het systeem waar je zelf het meest tevreden over bent. Wanneer je vooral losse theedrinkt kan een thee blikje per theesoort een goede oplossing zijn. Thee blikjes zijn er in vele verschillende soorten en maten. Ook kun je thee blikjes kopen in hele leuke kleuren en in diverse designs. Wanneer je geen gebruik maakt van losse thee, maar vooral van theezakjes, dan zijn theeblikjes juist weer niet de beste oplossing. Wanneer je vooral gebruik maakt van theezakjes dan is een theedoos met negen of meer vakjes juist weer een betere oplossing. Dit is een betere oplossing voor theezakjes als dat thee blikjes zijn omdat je theezakjes die in een theedoos gesorteerd opgeborgen zitten in een oogopslag kunt bekijken, waardoor een keuze maken makkelijker wordt.

Het belang van een goed opbergsysteem

Het belang van een goed opbergsysteem voor je thee, of dat nu losse thee is of theezakjes, is dat je thee niet nat kan worden en langer kan worden bewaard. Ook de smaak blijft langer bewaard wanneer je zorgt voor een goed opbergsysteem. Wat ook kan meespelen is dat je, wanneer je zorgt of gebruik maakt van een goed opbergsysteem altijd weet waar je thee staat en dus niet hoeft te zoeken, wanneer je zin hebt in een lekker kopje thee. Een theedoos kan beperkt zijn en misschien moet je jouw theedoos zelfs uitbreiden naar een tweede exemplaar. Thee blikjes zijn eenvoudig uit te breiden door een extra theeblikje te kopen. Het nadeel van thee blikjes kan wel zijn dat wanneer je vele verschillende thee smaakjes hebt, dat je dus ook een hele hoop thee blikjes nodig hebt. Thee blikjes kunnen nogal wat ruimte in beslag nemen.

De andere opties

Naast thee blikjes of een theedoos met negen of meer vakjes zijn er natuurlijk nog andere opties om je thee netjes in op te bergen. Je kunt de verschillende smaken losse thee ook bewaren in bijvoorbeeld glazen bewaarpotjes. Het voordeel van glazen bewaarpotjes is dat je ook voor kleinere potjes kunt kiezen en je kunt zonder het potje te moeten openmaken zien wat de inhoud van het potje is en hoeveel er nog in zit. Natuurlijk kun je niet aan de thee zelf zien om welke soort het gaat, dus de potjes moeten wel gelabeld worden, maar dat is hetzelfde met thee blikjes. Theezakjes kun je natuurlijk bewaren in de doosjes waarin je ze koopt. Je kunt ook theezakjes bewaren in afsluitbare Curver dozen, of ouderwetse voorraadpotten, maar je kunt dan slechts een soort per Curver doos of ouderwetse voorraadpot opslaan, dit omdat de smaak anders verloren kan gaan en continue de hele doos of pot leeg moet wil je bekijken welke smaken er beschikbaar zijn.

Het uiteindelijke doel

Het uiteindelijke doel van een opbergsysteem is natuurlijk dat je kastjes georganiseerd zijn en blijven. Een bijkomend voordeel kan zijn dat je altijd weet waar je jouw thee smaakjes precies kunt vinden. Losse thee moet natuurlijk sowieso goed bewaard worden, omdat het ook met een lepeltje in een thee balletje of zakje gedaan moet worden. Losse thee kan niet zonder goede opbergmogelijkheid. Theezakjes kunnen wat eenvoudiger worden bewaard. Theezakjes kunnen in principe op iedere mogelijke manier bewaard worden. Ze kunnen prima in de oorspronkelijke doosjes blijven zitten, maar ze kunnen ook bewaard worden in bijvoorbeeld een thee doos met meerdere vakjes. Theezakjes kunnen ook lang bewaard worden en hebben geen speciale bewaaradviezen.

Een opbergmogelijkheid voor onderweg

Je kunt thuis ideale opbergmogelijkheden hebben voor je theezakjes of losse thee, maar wanneer je jouw thee mee wilt nemen onderweg dan moet daar weer een wat meer specifieke opbergmogelijkheid voor bedacht worden. Losse thee is in principe sowieso niet geschikt om mee te nemen onderweg. Theezakjes kunnen prima worden meegenomen en daarvoor bestaan ook theedoosjes met een of twee vakjes.