Kruiden thee

Lekkere kruidenthee maken doe je met de kruidenthee blends van Teaking.nl. Officieel is kruidenthee niet echt thee omdat het niet van de officiële theebladeren gemaakt is, maar de bereidingswijze is gelijk aan het zetten van thee.

Wil je ook weten hoe je de thee het beste kan bewaren? Lees dan onze blog "Losse thee bewaren: zo doe je het!"
Verder lezen..
25 producten in Kruiden thee
Sortering:
9 reviews Kamille Kruiden thee 3,80

Kruidenthee van Teaking.nl

Ook op het gebied van kruidenthee is er heel veel variatie mogelijk. Van heel veel kruiden is een ontzettend lekkere thee te maken, of een blend, wanneer je het combineert met een andere smaaksensatie. Je kunt gaan voor kruidig, bloemig, zoet, zuur en pittig: de mogelijkheden voor een lekker kopje kruidenthee zijn eindeloos.
Bij Teaking.nl vind je een ruim assortiment aan kruidenthee en de lekkerste blends.

Is kruidenthee gezonder dan gewone thee?

Het korte antwoord is: niet per definitie. Kruiden hebben allemaal hun eigen unieke eigenschappen en gezondheidsvoordelen, en het is altijd goed om uit te zoeken welke kruidenthee je kunt verdragen. Misschien ben je gevoelig voor een soort kruidendrank en kun je deze dus beter overslaan.
Feit is wel dat waar in thee de stof “theïne” zit (dat is de thee-variant van cafeïne in koffie), deze van nature niet in kruidenthee aanwezig is. De theïne vind je in de theebladeren, waar zoals gezegd echte kruidenthee niet van gemaakt is.
 
Een voordeel van een kruidenthee zonder theïne is dat je er over het algemeen wat meer van kunt drinken, waardoor het makkelijker is om aan je aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vocht te komen (anderhalf à twee liter per dag, volgens het Voedingscentrum). 

Onder de kruidenthee kun je op Teaking.nl onder andere de volgende theesoorten vinden: Kamillethee, gemberthee en brandnetelthee in hun pure varianten. Maar we hebben ook veel heerlijke blends met namen als “lekker slapen”. Deze bevat bijvoorbeeld kruiden als valeriaanwortel, st. Janskruid, citroenmelisse, venkel, kamille, lavendel en korenbloem. Deze ingrediënten werken rustgevend en kunnen dus bijdragen aan een goede nachtrust. Probeer verschillende smaken uit en ontdek welke blend het beste bij je past! Bovendien zijn onze theesoorten te koop in verschillende hoeveelheden (zakjes van 50 gram, 100 gram en 250 gram), en van sommige theesoorten kun je zelfs samples bestellen. Hiermee zet je ongeveer twee kopjes, en kun je bepalen of je een grotere verpakking wilt bestellen.

De lekkerste kruidenthee van Teaking.nl, snel in huis!

In het assortiment van Teaking.nl vind je altijd bijzondere kruidenthee blends. Probeer bijvoorbeeld eens de “Feng Shui” kruidenthee. Feng Shui is een term die we kennen bij het indelen van ruimtes, hoe je het beste je bed neer kunt zetten in verhouding tot de rest van de meubels en je woonruimte. Wat heeft dit met thee te maken? Feng Shui richt zich op het creëren van harmonie tussen de vijf elementen (hout, vuur, aarde, metaal en water). In onze kruidenthee zitten ingrediënten verwerkt die deze elementen vertegenwoordigen. Je vindt de kleuren rood, geel, groen, zilver en blauw terug in deze blend. En deze elementen smaken samen ook nog eens ontzettend lekker! Laat je verrassen en word weer helemaal zen met de kruidenthee van Teaking.nl

Altijd mooi meegenomen: bij bestellingen vanaf € 50,- betaal je geen verzendkosten. Bovendien versturen we je bestelling 1-2 werkdagen en heb je je thee dus binnen no-time in huis.