Tips voor de perfecte high tea

Tips voor de perfecte high tea

Tips voor de perfecte high tea
Dé leukste activiteit die je voor je vriendinnen kunt organiseren
De high tea, ook wel afternoon tea genoemd, is al jarenlang een zeer geliefde activiteit onder de echte theeliefhebbers. Het is een zalige manier van het genieten van je favoriete thee, heerlijke zoete en hartige hapjes onder het genot van een goed gesprek met fijn gezelschap. Je kunt ervoor kiezen om er één te boeken in een restaurant of café maar je kunt deze ook een keer zelf organiseren. Dit geeft een leuke extra en persoonlijke touch, vooral als je dit organiseert voor iemand die je dierbaar is en je graag wat extra moeite wilt doen.

Een high tea kun je altijd organiseren, je hebt er niet perse een reden voor nodig. Laten we eerlijk zijn, gezellig met vriendinnen thee drinken terwijl je geniet van lekkere hapjes, klinkt toch altijd als muziek in de oren?
Ondanks dat je er geen reden voor hebt en elke willekeurige dag geschikt is voor het organiseren van een afternoon tea, is het wel zo dat het vaak wordt gedaan bij een speciale gelegenheid. Denk hierbij aan een verjaardag, een babyshower of een viering in de collegiale sferen. Een high tea is niet alleen ontzettend lekker door de verrukkelijke hapjes en bijzondere theesmaken, maar het is ook nog eens ontzettend gezellig. Wil je ook graag een keer een high tea organiseren maar weet je nog niet zo goed waar je moet beginnen? Lees dan snel verder. Wij geven je graag de beste tips om de perfecte high tea te organiseren.

1. Kies een thema

Wanneer je een afternoon tea organiseert is het een goed idee om hier een thema aan te koppelen. Vaak is een thema gekoppeld aan de gelegenheid waarom de afternoon tea wordt georganiseerd. Gaat het om een verjaardag? Een babyshower? Een vrijgezellenfeestje? Decoreer de ruimte dan met vrolijke en feestelijke decoraties die aansluiten bij jouw thema. Ook een leuk idee is om wat schoteltjes in de ruimte te plaatsen die je vult met losse thee. Hierdoor krijgt de ruimte ook de heerlijke aroma's mee van deze thee. Het zijn deze extra aandachtspuntjes waarmee je veel punten zult scoren.

2. Zorg voor bijzondere smaken thee

De thee staat echt centraal bij een high tea. Denk daarom aan verschillende soorten thee die jouw uitgenodigde gezelschap misschien niet direct zal kennen. Verras met originele en bijzondere smaken thee die goed bij de geserveerde hapjes zullen passen. Zorg er ook voor dat je voor de minder avontuurlijke theedrinkers wat standaard smaakjes in je assortiment hebt zoals de 'earl grey' of een 'groene thee'. Vul deze echter zeker aan met unieke smaken. Een lekkere smaak die goed gaat bij de zoetigheden is de verfrissende milkshake aardbei thee. Deze is zeer complimenteer aan de cakes en scones die je zult serveren. Een andere musthave is de mama's appeltaart thee. Deze blend, bestaande uit onder andere appelstukken, kaneel, vlierbes en rozijnen, is een echte traktatie voor de liefhebbers van appeltaarten. Het is net alsof je een stukje appeltaart drinkt. De warme, zoete aroma's zorgen ervoor dat je flink van deze thee zult genieten. Een echte aanrader om naast de zoete hapjes te serveren.
Het is zeker te adviseren om 8 tot 12 verschillende soorten thee aan te bieden zodat er voor iedereen voldoende keuze is en er ook ruimte is voor afwisseling. Vaak is dit de perfecte manier om nieuwe smaken thee te ontdekken dus geef jouw gasten ook de gelegenheid om dit te doen.

3. Zorg voor zowel zoete als hartige hapjes

Een goede afternoon tea heeft de perfecte balans tussen alle verschillende smaken die bij een afternoon tea komen kijken. Vaak wordt er met een licht soepje begonnen. Denk hierbij aan een bouillon die fijn wegdrinkt met wat verse bospaddestoelen of een wat meer gevulde pompoensoep. Dit is eigenlijk een kleine starter om aan de eet- en theefestiviteiten te beginnen. Qua zoete hapjes mogen de scones echt niet ontbreken. Scones kun je heel simpel zelf maken en serveren met clotted cream. Kun je hier niet makkelijk aan komen, geen zorgen. Crème fraîche kan ook prima. Klop deze op met een klein beetje honing erdoor en voila, je hebt je eigen variant van de clotted cream gecreëerd. Vul de zoete hapjes aan met wat cakejes of taarten die je in hele kleine porties snijd. Een chocoladetaart, een red velvet, een boter cake of een worteltaart doen het altijd goed.

Qua hartige hapjes kun je denken aan kleine 'sandwiches'. Dit zijn boterhammen waarvan je de korst afsnijd en vult met de vulling naar keuze. Van een frisse komkommer salade tot een tonijnsalade, alles is mogelijk. Maak deze sandwiches compleet door ook enkele harde broodjes aan te bieden met een lekkere vulling van zalm of carpaccio.

4. Serveer tips

Een echte afternoon tea wordt meestal georganiseerd op een etagère. Dit is handig om verschillende redenen. Je gaat de hoogte in waardoor je hapjes minder ruimte zullen innemen. Het ziet er ook nét een stuk leuker en feestelijker uit. De presentatie is belangrijk en zo heb je een torentje van plezier op je tafel staan. Je kunt dit gebruiken als een 'center piece', wat inhoud dat deze op het midden van je tafel plaatst en je alles rondom de etagère zult serveren. Je kunt de overige hapjes en decoraties om de etagère plaatsen en het op deze manier een extra leuke uitstraling geven.

5. Geef je gasten een goodiebag mee

Een goodiebag is een leuke manier om je gasten nét dat beetje extra's te geven. Je kunt het verrassingstasje vullen met wat kleinigheden. Een bedank kaartje voor hun aanwezigheid gepaard met wat lekkere thee om thuis te drinken is dé perfecte afsluiter voor een geslaagde high tea. Een theepakket doet het altijd goed en als je wilt kun je deze nog aanvullen met wat losse thee. Grote favoriet zijn de Flamingo's on water en de pina colada.
Alle losse thee kun je krijgen in verschillende hoeveelheden, namelijk 50 gram, 100 gram en 250 gram.


Met deze tips zijn wij ervan overtuigd dat je de perfecte high tea zult organiseren. Wij wensen jou alvast heel veel plezier.