De voordelen van losse thee

De Voordelen van Losse Thee

 

Bij TeaKing kun je heerlijke losse thee kopen, wij verkopen vele verschillende soorten. Zoals kamille thee, sinaasappel thee, notendroom thee, maar ook vele soorten groene thee. Het is zeker de moeite waard om ons assortiment eens te bekijken. Nu vragen veel mensen zich af waarom ze losse thee moeten kopen, er is immers ook thee die je kunt kopen in zakjes bij de supermarkt. Wij leggen het uit in dit artikel.

 

De hoge kwaliteit van losse thee

 

Uiteindelijk komt alle thee van de Camellia Sinensis plant. Er is een verschil in smaak en kwaliteit omdat niet alle thee in hetzelfde gebied groeit. Ieder gebied heeft te maken met verschillende weertypes en een verschillende grond. Daarnaast heeft de manier van handelen een grote impact op de smaak, geur en kwaliteit van de thee.

 
 • Hoe wordt de thee geplukt?;
 • Hoe wordt de thee verwerkt?;
 • Op welke manier wordt de thee verpakt?

De manier van plukken
Losse thee wordt altijd met de hand geplukt, dit is de beste methode omdat de rotte en oude blaadjes niet worden meegenomen. Dankzij dit nauwkeurige handwerk krijg jij de beste thee. Een andere manier van plukken is via machines. Deze machines zijn niet slim genoeg om onderscheid te maken tussen de theeblaadjes, ze nemen dus ook de rotte en oude blaadjes mee. De machinale methode wordt in de meeste gevallen gebruikt voor de thee die in zakjes wordt gedaan, voor in de supermarkt. Deze plukmethode geeft de thee ook nog eens een metaalachtige smaak.

 
 • Losse thee bevat geen rotte en oude blaadjes dankzij handmatig plukken;
 • Supermarkt thee bevat vaak wel rotte en oude blaadjes dankzij machinaal plukken;
 • Machinaal plukken geeft de thee een metaalachtige smaak.

Het verwerkingsproces
Naast het plukken van de thee, speelt ook het verwerkingsproces een belangrijke rol. Uit onderzoek van het TV programma "De Keuringsdienst van Waarde", bleek dat er in de meeste gevallen suiker wordt toegevoegd aan supermarkt thee. Dit is opmerkelijk omdat thee als een gezond product wordt aangeboden. De suikers vervullen geen belangrijke functies en zijn bovendien slecht voor de gezondheid. Hand geplukte thee krijgt zijn smaak dankzij gedroogd fruit, bloemen en specerijen. Dit is natuurlijk veel gezonder.

 
 • Aan supermarkt thee wordt suiker toegevoegd;
 • Hand geplukte thee krijgt zijn smaak dankzij gedroogd fruit, bloemen en specerijen.

De verpakking
Theezakjes mag je niet bij het gft-afval gooien. Dit omdat ze niet 100% biologisch afbreekbaar zijn. Dit zijn ze maar voor 70 tot 80%, de overige 20 tot 30% bevat zelfs plastic. Dit is natuurlijk niet goed voor jouw gezondheid. Het is dus veel beter om hand geplukte thee te kopen, deze mag je wel in de gft-bak gooien.

 
 • Theezakjes zijn niet 100% biologisch afbreekbaar;
 • In theezakjes komt plastic voor;
 • Hand geplukte thee mag je in de gft-bak gooien.

Losse thee smaakt beter

 

De theeblaadjes die in theezakjes zitten, worden eerst vermalen met een machine. Er blijft alleen fijn poeder over. Dit verwerkingsproces heeft een negatief effect op de smaak van de thee, deze neemt namelijk af. Daarnaast moet thee kunnen zwemmen, dit kan niet wanneer thee in een zakje zit. Wanneer thee kan zwemmen in bijvoorbeeld een theezeefje, kunnen de blaadjes openklappen en hun smaak aan het water geven.

 

Je hoeft minder te gebruiken

 

Hand geplukte thee geeft veel meer smaak, je hebt er dus minder van nodig. Je kunt één portie vaak wel drie keer hergebruiken. In dit geval is goedkoop dus ook duurkoop, supermarkt thee is vaak goedkoper maar je hebt er meer van nodig om hetzelfde effect te bereiken.

 

Het is gezonder

 

Dankzij het verwerkingsproces en de manier van plukken is losse thee veel gezonder. Er worden zoals je al eerder kon lezen geen suikers toegevoegd. In vergelijking met supermarkt thee bevat hand geplukte thee veel meer vitaminen, antioxidanten en polyfenolen. Dit komt omdat de blaadjes niet worden vermalen.Klik hier om de losse thee van TeaKing te bekijken