Verwarmende thee om de winter mee door te komen

Verwarmende thee om de winter mee door te komen

Waarom is het toch zo fijn om in de winter thee te drinken?


Tijdens de koude winterdagen is er niets zo heerlijk als een lekker kopje thee, want je warmt er meteen van op. Maar een wintertheetje heeft nog veel meer voordelen. Benieuwd naar wat deze zijn en welke thee je het best drinkt in dit seizoen? Lees dan snel verder!
 

De voordelen van winter thee


Thee is een drankje met een heleboel voordelen. Zo geeft het je immuunsysteem een boost en krijg je er meer energie van. Het is daarnaast verkrijgbaar in diverse smaken, waardoor er voor iedereen de perfecte thee is. Thee drinken is dus het hele jaar door een goede keuze, maar heeft nog extra veel voordelen in de winter. We vertellen je waarom thee drinken in dit koude seizoen een must is!
 

Boost voor je immuunsysteem


In de winter is je weerstand lager. Je bent dan ook gevoeliger voor verkoudheden en andere seizoensgebonden ziektes. Daarom is het een goed idee om je immuunsysteem een boost te geven met een lekker kopje thee. Vooral zwarte thee is een aanrader, omdat het boordevol antioxidanten zit.

Maar ook witte thee help, want het is rijk aan polyfenolen en beschermt tegen kankers, Parkinson en Alzheimer. Dit stofje versterken daarnaast de verdedigingscellen, waardoor ze ook ziektekiemen buiten je lichaam houden. Net wat je nodig hebt tijdens de winter!
 

Verbetert je metabolisme


De winter kent vele feestdagen. Dat betekent ook dat je verwend wordt met allerlei lekkere hapjes en drankjes. En dan komen de kilo'tjes er natuurlijk snel bij. Maar geen nood, thee kan je ook hiermee helpen.

Met kruidenthee krijg je het vervelende opgeblazen gevoel weg én zorg je voor de reiniging van je lichaam. Daarnaast helpt de thee met het stimuleren van je metabolisme.
 

Remedie tegen winterblues


Een lekker theetje in de winter laat je ook beter in je vel voelen. Het warme drankje is dan een kopje troost waar je meteen van opkikkert. En dat komt zeker van pas in dit seizoen, want heel wat mensen hebben dan last van een winterdipje. Doordat een kopje thee ook de vochtbalans van je huid verbetert en het je haar een boost geeft, komt het ook je uiterlijk ten goede. Daar word je nog blijer van!
 

Helpt je fitter worden


Heb jij je voorgenomen om in de winter weer te gaan sporten? Dan helpt groene thee je om de energie te krijgen die je daarbij nodig hebt. Uit onderzoek blijkt namelijk dat groene thee vet omzet tot energie. En hoe meer energie je hebt, hoe beter je sportprestaties. Bovendien voel jij je zo ook meer gemotiveerd, waardoor je sneller fit wordt!
 

Welke thee is ideaal om in de winter te drinken?


Zoals je ziet, heeft het drinken van thee heel wat voordelen. Het maakt daarbij niet zoveel uit welke thee je drinkt, want elke soort heeft zijn eigen specifieke voordelen. Toch zijn er een aantal soorten thee die net iets geschikter zijn om te drinken in de winter. We overlopen ze hieronder!
 

Kaneelthee: verdrijft ziekteverwekkers


Kaneel is een van de smaakjes die gewoon bij de winter past. Daarom alleen al is het de moeite om in dit seizoen een kaneelthee te drinken. Maar wist je dat dit soort thee je ook verwarmt, je weestand verbetert én ziekteverwekkers verdrijft? Een kopje kaneelthee drinken terwijl je met een dekentje in de zetel vertoeft, is dus zeker geen slecht idee!
 

Kamillethee: ontspannend en verzachtend


Nog zo'n topper is kamillethee. De thee helpt je de winter door, want het werkt verwarmend en ontspannend. Bovendien verzacht het een zere keel en zuivert het de luchtwegen. Kamillethee is ook de beste keuze als je zwaar gegeten hebt, want het kalmeert je maag en darmen, waardoor jij je meteen terug kiplekker voelt!
 

Gemberthee: stimuleert je spijsvertering


Een andere goede winter thee is gemberthee. Het geeft je spijsvertering een boost, versterkt je weerstand en werkt ontgiftend. Heel veel pluspunten die erg belangrijk zijn in het barre winterseizoen!
 

Brandnetelthee: goed tegen allergieën


Als je last hebt van huisstofmijt, kan dit in de winter erger worden. Brandnetelthee is dan een goed hulpje. Je allergieën verdwijnen natuurlijk niet zoals sneeuw voor de zon met dit warm drankje, maar het helpt wel om de symptomen te verminderen. Zeker de moeite waard om te proberen dus!

Klik hier om alle thee van TeaKing te zien.