Lente en thee die erbij past

Lente en thee die erbij past
De lente is aangebroken! De natuur komt in bloei, de vogeltjes zingen en de zon straalt weer. Wanneer je van dit heerlijke weer geniet wil je dat natuurlijk wel met een lekker kopje thee doen. Een verwarmende chai is wellicht niet de beste optie, maar welke thee is nou wel een lente thee?
 

Witte thee

Witte thee is een wat onbekende thee, maar het heeft een subtiele smaak die goed te combineren is met andere smaken. Door de subtiele smaak is witte thee ook erg geschikt voor beginnende theedrinkers. Daarnaast is witte thee met fruitige smaken heerlijk op een lentedag. Je kunt een mooie lentedag ook nog extra mooi maken door een theebloem van witte thee in je theepot te doen, zoals de Blooming Tea Royal Rose. Zo zie je een prachtig schouwspel zich ontvouwen met een krans van smaragdgroene blaadje. Dit zal je ongetwijfeld doen denken aan al die prachtige bloemen die nu in bloei komen.
 

Groene thee

Groene thee is een heerlijke thee met veel gezondheidsvoordelen waar je op een lentedag heerlijk van kunt genieten. Niet iedereen is fan van de typische smaak die groene thee heeft, maar je kunt gelukkig ook voor groene thee met verschillende smaken kiezen en daarbij alsnog profiteren van de gezondheidsvoordelen. Zo heeft de groene thee gember en appel een frisse, aromatische en een klein beetje zoete smaak. Deze is ideaal om even rustig mee in het zonnetje te gaan zitten en tijd te nemen voor jezelf.
 

Fruit thee

In plaats van thee met een fruit smaak kun je ook voor fruit thee kiezen om van te genieten op een lentedag. Een echte fruit thee bestaat grotendeels uit fruit en meestal zitten er zelfs helemaal geen theeblaadjes is. Een fruit thee die heerlijk is in de lente is de Cloud Catcher die vol met de lekkerste stukjes fruit zit waaronder appel, kersen, kiwi en cranberry. Let erop bij het kiezen van een fruit thee in de lente dat hij voorzien is van frisse stukken fruit zoals bessen. Fruit thee met zoet en exotisch fruit, zoals mango, is op zijn beurt weer meer voor de zomer geschikt. Er zijn ook soorten fruit thee die geschikter zijn voor de winter, hier zitten vaak ook noten in verwerkt.
 

Ice tea

Wil je graag iets echt kouds drinken? Verander dan je favoriete thee in een zelfgemaakte ice tea. Dit is niet alleen erg lekker, maar ook nog eens veel gezonder dan de ice tea die je in de winkel kunt kopen.

 

Check onze lente opruiming!