Herfst? Probeer deze heerlijke theemelanges

Herfst? Probeer deze heerlijke theemelanges
Herfst? Probeer deze heerlijke theemelanges

Eén blik uit het raam en je weet meteen welk seizoen het is – herfst! Tijd om binnen weg te kruipen voor de verwarming, in je favoriete verzameling fleecedekentjes en met Netflix op. En ook om af en toe lange wandelingen door het bos te maken en te genieten van de kleren en de paddenstoeltjes.

 

Deze activiteiten zijn gelukkig prima te combineren met een kop van jouw favoriete drankje! Tijd dus voor hete herfstthee die je een boost geeft om de donkere dagen door te komen. Maak kennis met een paar van de lekkerste soorten en melanges voor het najaar. Dit zijn de beste soorten thee om te drinken als de dagen korter worden!

 

Zwarte thee met citroen

 

Heel basic en toch heel lekker. Zwarte thee is thee met een stevige theïne-kick, die je zelfs op de somberste dagen uit bed en aan het werk helpt. De milde, aromatische zwarte thee krijgt een perfect tegenwicht door de fruitige en licht zure citroenschil. Dit is de losse thee die je nodig hebt om je herfstdipje door te komen en er een paar productieve weken uit te slepen!
 

 

Japanse kers

 

Doe je ogen dicht en waan je op het Japanse bloesemfestival in warmere tijden. De groene Sencha-thee in deze melange heet een geweldige aromatische en milde smaak. Dat is het effect van het pletten en het stevig stomen van de theeblaadjes. De toevoeging van frisse, lichtzure Japanse kersen maken dit een voortreffelijk theetje voor alle momenten van de dag.

 

Mama’s appeltaart

 

Laat deze thee lang trekken en drink hem lauwwarm. Dan heb je echt de illusie dat je een punt verse appeltaart in een glas aan het drinken bent! Mama’s appeltaart-thee zit boordevol kruiden, bloemen en vruchten – in dit elegante mengsel zitten zelfs stukjes amandel. Het beste van de oogst van dit jaar dus, gedroogd en versnipperd – perfect om het hele najaar lang van te genieten. En als jij er een toef slagroom bovenop wil doen, dan is er niemand die je tegenhoudt.

 

Glühwein

 

Glühwein, het drankje voor donkere avonden in besneeuwde landschappen, is niets anders dan rode wijn die tjokvol kruiden zit. Wil je van de heerlijke geuren en smaken van glühwein genieten zonder de zware alcohol? Zet dan deze losse thee met glühweinkruiden, die sinaasappel, hibiscus, kaneel en maretak bevat.

 

Fresh Green Morning

 

Deze thee bevat verschillende soorten bladeren die ook in populaire kruidentheeën worden gebruikt, zoals matcha, maté en gember. Die vormen de geurige noten op een basis van uitstekende groene thee die je verwarmt en verkwikt – klaar om er nog even stevig tegenaan te gaan. Voor op de zonnigere dagen van de nazomer of juist voor op een heldere winterochtend.

 

Spicy chili

 

Als het van planten gemaakt is, dan kan je er thee van zetten. Dat geldt ook voor de geliefde en gevreesde Spaanse peper – hét ingrediënt om een maaltijd kracht mee te geven. Dat deze pittige jongen het ook uitstekend in een theemelange doet, bewijst deze Spicy chili-thee. Op een basis van rooibosthee en tegen een achtergrond van pioenroos, kersen en saffloer maakt deze thee je helemaal wakker, zonder je smaakpapillen te verbranden. Ideaal als je een extra zetje nodig hebt.


Bekijk ook eens: Afvallen met behulp van pu-erh thee