Thee zetten met papieren theezakjes

Thee zetten met papieren theezakjes
Als je thee gaat zetten, dan kun je dat op verschillende manieren doen. Zo kun je de kant en klaar theezakjes kopen in de winkel. Je kunt met een thee-ei thee zetten. En ook de ouderwetse theezeef mag niet vergeten worden. Maar wist je dat je ook thee kan zetten met een papieren theezakje? Ook wel bekend als de papieren theefilter? Wat zijn papieren theezakjes en wat zijn de voordelen van het gebruik van papieren theezakjes?

Wat zijn papieren theezakjes?

Papieren theezakjes waren er eerder dan de alom bekende theezakjes. Als je denkt aan een theezakje, dan denk je vast aan het traditionele theezakje dat in de winkel te koop is. Een papieren theefilter kun je vullen met losse thee. Deze kun je helemaal zelf naar smaak samenstellen.
Het papieren theezakje is in verschillende maten te krijgen. Hierdoor kun je voor elk formaat thee een theefilter kopen. Van een klein kopje thee tot een grote kan thee, het is allemaal mogelijk. Het mooie van een papieren theefilter is dat je deze gewoon in de groenbak kan gooien.
De papieren theefilter wordt namelijk gemaakt van biologisch afbreekbaar materiaal. Dit in tegenstelling tot het traditionele theezakje. Deze mag je niet in de groene container gooien. Hier zitten namelijk stoffen in die niet biologisch afgebroken kunnen worden.
Papieren theezakjes worden gemaakt van papier. Maar niet van het gewone papier dat wij kennen. Dat kan ook helemaal niet want als je water over papier heen schenkt zul je merken dat het papier helemaal uit elkaar zal vallen. En makkelijk zal scheuren. De zakjes worden gemaakt van bananenvezels. Deze zorgen voor extra stevigheid.

Waarom kun je beter een papieren theezakje gebruiken als een theezeef of thee-ei?

Doordat je het formaat van het papieren theezakje zelf kan bepalen, kun je er voor zorgen dat de theeblaadjes meer ruimte zullen hebben. Juist doordat de blaadjes veel meer ruimte hebben zul je meer profijt hebben van de aroma’s van de thee.
Een ander bijkomend voordeel van de papieren theezakjes is dat er geen losse theeblaadjes in je thee terecht kunnen komen. En daarbij hebben de papieren theezakjes ook nog eens een hele neutrale smaak.
Wanneer je gebruik zou maken van bijvoorbeeld een thee-eitje dan kan het voorkomen dat er bepaalde smaken blijven hangen. Deze smaken zullen dan bij de volgende kopjes thee weer terug blijven komen in de blend die je op dat moment hebt gemaakt.
Het gebruiken van papieren theezakjes geeft je de beste ervaring bij het drinken van een kopje thee. De allerbeste thee smaken zul je dan ook ervaren wanneer je gebruikmaakt van papieren theezakjes.

Hoe kun je thee zetten met papieren theezakjes?

Met papieren theezakjes is het heel makkelijk om een lekkere pot thee te zetten. Hiervoor hoef je eigenlijk helemaal niet zo veel te doen. Je hoeft alleen het filter te vullen met thee. De thee die je in het filter doet, kun je helemaal zelf samenstellen.
Nadat je het zakje hebt gevuld met de thee hoef je hem alleen nog maar af te sluiten. Dit kun je doen via de touwtjes die aan de uiteinden van de papieren theezakjes zitten. Deze hoef je alleen maar dicht te trekken en dan is het papieren theezakje afgesloten. En de smaak is heerlijk.
Natuurlijk kun je in de winkel ook kant en klare blends halen. Maar wat is er nou leuker dan je eigen smaken met elkaar te mengen en op zoek te gaan naar een eigen blend waar je dan heerlijk van kunt gaan genieten.
Wanneer je het papieren theezakje hebt gevuld met je favoriete thee smaak hoef je de thee alleen nog maar te laten trekken in het hete water. Na gebruik van het papieren theezakje kun je deze in de groenbak deponeren.

Waar worden papieren theezakjes van gemaakt?

Papieren theezakjes worden altijd gemaakt van biologisch afbreekbare stoffen. Hiervoor wordt over het algemeen afbreekbare cellulose en manillahennep voor gebruikt. Deze komen van de Abaca-plant af. Dit is een plant van een bananensoort.
Met behulp van zuurstof worden de filters gebleekt. Na dit proces zullen de papieren theezakjes geen papier smaak meer afgeven aan het water. Hierdoor is het mogelijk om te genieten van de meest pure smaak van de thee.
Met het gebruiken van papieren theezakjes ben je dus ook nog eens heel ecologisch bezig. Alle onderdelen van de papieren theezakjes zijn puur natuur. Evenals de theesoorten die je ermee kunt gaan zetten. Het drinken van een kopje thee is nog nooit zo fijn en heerlijk geweest als met de papieren theezakjes.