Thee gebruiken tijdens het koken en bakken

Thee gebruiken tijdens het koken en bakken
Thee, we kennen het allemaal. Wist je dat we met zijn allen steeds meer thee gaan consumeren? Dit komt onder andere doordat je thee niet alleen kan gebruiken om een lekkere warme drank van te maken. Je kunt thee namelijk ook gebruiken als ingrediënt bij een gerecht als je lekker aan het koken en bakken bent. Maar wat zou je er dan allemaal mee kunnen doen dan tijdens het koken en bakken?

Thee in gerechten

In iedere keuken is wel thee te vinden> Soms in de vorm van thee in zakjes, maar ook verse thee komt nog best veel voor. Wist je wel dat je thee ook in gerechten kunt gebruiken? Je zou bijvoorbeeld fijn gemalen Earl Grey thee kunnen gebruiken bij het maken van koekjes.
Wist je trouwens al dat je ook thee kunt gebruiken bij het bakken van broden? In plaats van water zou je ook thee kunnen gebruiken die al gezet is. Zo kun je dit ook gebruiken voor soepen en sauzen. Je kunt dan de bouillon vervangen door de gezette thee.

Thee in de vleesmarinade

Honing met gember wordt veel gebruikt bij het maken van thee. Deze smaken kun je ook toevoegen in de marinade van het vlees voor op de barbecue. Als je een marinade wil maken kun je ook honing met Gember thee gebruiken voor het geven van de smaak.
Smeer het vlees op tijd in met de marinade. Alleen dan kunnen de smaken nog goed in het vlees trekken. Als het vlees goed gemarineerd is kun je het op de barbecue leggen. Nu is het nog even wachten en dan kun je gaan genieten van deze heerlijke smaaksensatie.

Maak je eigen unieke boter met thee

Je leest het goed. Ook boter is te bewerken met thee. Neem een stuk zachte roomboter. Neem de zwarte thee smaak die je hebt gekozen en meng deze door de boter. Het geeft je vers gebakken brood of je croissantje een hele nieuwe, aparte en unieke smaak.

Kun je thee ook bij het bereiden van vlees gebruiken?

Bij het bereiden van vlees kun je zeker ook thee gebruiken. Niet alle theesoorten lenen zich daarvoor. Maar als je kiest voor een zwarte theesoort of een oolong thee, dan weet je zeker dat deze wel zullen passen. Het vlees zal smaken zoals het nooit eerder heeft gedaan.

Geef je rijst smaak met thee

Je hebt nu vast wel door dat thee niet alleen te gebruiken is voor het maken van een warme drank om op te drinken. Je kunt thee ook als een kruid of als een smaakversterker gebruiken. Zo zou je dan bijvoorbeeld ook je smakeloze witte rijst smaak kunnen geven.
Dit zou je kunnen doen door rijst te koken in gezette thee. Als de rijst gekookt is zul je merken dat het koken in de thee de rijst een totaal andere smaak zal geven dan dat je gewend bent. Een van de beste theesoorten om hiervoor te gebruiken is de Jasmijnthee.
Zomaar nog een voorbeeld van wat je nog met thee zou kunnen doen op het gebied van koken. Als je wel eens havermout eet weet je ook dat daar bijna geen smaak aan zit als je er zelf niet van alles aan toe voegt.
Neem wat theeblaadjes en laat deze trekken in de hete melk die je hebt gemaakt voor het maken van de havermoutpap. Als de thee getrokken is in de melk haal je de theeblaadjes er weer uit. Voeg de melk toe aan je havermout en je havermoutpap zal nooit meer hetzelfde zijn.

Welke thee kun je het best gebruiken bij het koken en bakken?

Als je graag wil koken en bakken met thee, dan is de Earl Grey thee die je daar heel goed bij zou kunnen gebruiken. Dit komt doordat de thee op smaak wordt gebracht met behulp van bergamotolie. Deze wordt uit de schil van een bergamotplant gehaald.
Met Earl Grey thee kun je heel veel dingen doen. Zo zou je het bijvoorbeeld kunnen gebruiken voor het maken van een pruimentaartje. Of je zou er ook lekkere broodjes mee kunnen bakken. Ook als je zelf weleens granola maakt kun je hier Earl Grey thee aan toevoegen.
Wanneer je de thee aan de granola toevoegt zul je merken dat de granola een heerlijke frisse smaak heeft gekregen. Het enige dat je daarvoor hoeft te doen is wat thee toevoegen aan je recept. Zo zijn er nog veel meer dingen waar je thee bij zou kunnen gebruiken.