Menu
Uw winkelmandje is nog leeg

De voor en nadelen van kamille thee

De voor en nadelen van kamille thee

De voor- en nadelen van kamillethee

 

Kamille is vergelijkbaar met de paardenbloem en maakt deel uit van de uitgebreide Asteraceae- familie. Het helende effect van kamille was al eeuwen geleden bekend. Er werd toen al kamillethee gemaakt van gedroogde kamillebloemen. Zo wilde men vervelende gezondheidsklachten verzachten of aandoeningen voorkomen. Regelmatig kamille thee drinken kan ook voor jouw gezondheid heel wat betekenen.
 

Waar is kamille thee goed voor?

 

Kamillethee wordt al lang gewaardeerd om zijn kalmerende eigenschappen. De gebrouwen bloemen van de plant Camellia sinensis zouden verbindingen bevatten die helpen het zenuwstelsel te ontspannen en een rustige nachtrust te bevorderen. Kamillethee is ook een rijke bron van antioxidanten, die het immuunsysteem zouden ondersteunen en cellen beschermen tegen schade. Bovendien suggereren sommige studies dat het drinken van kamillethee kan helpen om de bloeddruk te verlagen en ontstekingen te verminderen. Met zijn kalmerende aroma en talrijke gezondheidsvoordelen is het geen wonder dat kamillethee al eeuwenlang wordt gedronken.

 

Kamillethee is goed voor je hart

 

Kamille is rijk aan sterke antioxidanten. Die beschermen ons tegen de vrije radicalen die onze lichaamscellen beschadigen, ons ziek maken en ons natuurlijk verouderingsproces versnellen. Antioxidanten zorgen tegelijk voor een gezonde bloeddruk en een evenwichtig cholesterolgehalte waardoor de kans op levensbedreigende hart- en vaatziekten aanzienlijk vermindert.

 

Kamillethee verlaagt je bloedsuikerspiegel en voorkomt zelfs diabetes

 

Kamille beschermt onze pancreas of alvleesklier vooral tegen ontstekingen. Onze alvleesklier maakt insuline aan, een hormoon dat suiker uit ons bloed haalt. Een onstabiele en hoge bloedsuikerspiegel zorgt er voor dat er te veel insuline wordt aangemaakt. Dat is vaak oorzaak van diabetes type 2. Drink kamillethee tijdens iedere maaltijd voor een stabiele bloedsuikerspiegel.

 

Kamillethee is sterk koortswerend

 

Voel je je ziek en ben je koortsig? Dan kan een kopje kamillethee verzachting brengen. Bij sommigen is een stoombadje met kamille zelfs nog doeltreffender. Kamille is niet alleen koortswerend. Het helpt ook bij allerlei infecties. Kamille doet je extra transpireren waardoor de ziekmakende bacteriën worden verdreven en je lichaamstemperatuur weer op zijn normaal peil komt. 

Kamillethee helpt tegen allerlei infecties

 

En vooral bij verkoudheden, griep, infecties van onze luchtwegen zoals bronchitis en corona. Kamille verzacht de symptomen en verkort het genezingsproces van deze vervelende aandoeningen. Een stoombadje vermindert slijmvorming.

 

Kamillethee verzacht buikpijn en misselijkheid

 

Kamille brengt rust voor onze maag en onze darmen. Het maakt tegelijk allerlei ziekmakende bacteriën en schimmels in de maag en darmen onschadelijk en pakt ook ontstekingen van onze slijmvliezen in spijsverteringsstelsel aan. Kamille helpt ook bij pijnlijke maandstonden, diarree, maagontsteking en pijnlijke maagzweren.

 

Kamillethee is een natuurlijke pijnstiller

 

Kamillethee is tegelijk doeltreffend én pijnstillend bij tandvleesontstekingen. Het zorgt ook voor een snelle genezing van allerlei wondjes. Na enkele dagen ben je verlost van je problemen.

 

Kamillethee vermindert stress

 

Ben je gevoelig voor stress? Dan is het drinken van kamillethee zeker iets voor jou. Het kan zelfs een migraine- aanval voorkomen of de symptomen ervan verzachten.

 

Kamillethee doet je sneller inslapen

 

Val je moeilijk in slaap, slaap je onrustig en heb je geregeld nachtmerries? Ook dan helpt kamillethee. Kamille bevat namelijk ingrediënten met een belangrijke invloed op de receptoren in onze hersenen. Dat doet je sneller in slaap vallen en zorgt voor een rustigere slaap. Drink een half uurtje voor je gaat slapen en kopje kamillethee en je begint goed uitgerust en energiek aan je dag.

 

Kamillethee vermindert hooikoortsklachten

 

Heb je last van hooikoorts en zie je de komst van de lente met gemengde gevoelens tegemoet? Een stoombadje met kamille thee verzacht de symptomen van deze veel voorkomende allergie.

 

Kamillethee helpt tegen huidproblemen

 

Kamillethee helpt ook tegen allerlei huidproblemen en vooral bij eczeem, huiduitslag, jeuk en netelroos. Naast zijn sterk ontstekingsremmende en ontsmettende werking stilt kamille ook (hevige) jeuk. Naast eczeem, huiduitslag, netelroos, irritatie en jeuk helpt kamille ook bij een droge, ruwe en schrale huid en bij de gevolgen van bestralingstherapie.

 

Kamillethee zorgt voor sterk en gezond haar

 

Kamillethee versterkt onze haarwortels en vermindert haaruitval. Het doet ook je haar glazen, zeker bij blond haar. Voor een maximaal effect gebruik je shampoo met kamille

 

Nadelen kamille en kamillethee


De weinige nadelen van kamillethee wegen zeker niet op tegen de vele belangrijke voordelen. Sommigen zijn allergisch tegen kamille maar dat zijn er niet veel. Als je bloedverdunners neemt kun je best geen kamille(thee) gebruiken. Dit kruid werkt namelijk zelf bloedverdunnend. Zoals met alle voedingsproducten en dranken gebruik je kamillethee met mate. Twee kopjes per dag is voldoende om van maximaal van alle gezondheidsvoordelen van kamille te genieten.

Kamillethee heeft een aantal potentiële gezondheidsvoordelen, waaronder het verminderen van angst en het bevorderen van de slaap. Kamillethee kan echter bij sommige mensen ook hartkloppingen veroorzaken. Hartkloppingen zijn een aandoening waarbij het hart sneller dan normaal of onregelmatig slaat. Hoewel hartkloppingen meestal niet gevaarlijk zijn, kunnen ze ongemakkelijk zijn en duizeligheid of kortademigheid veroorzaken. Als u hartkloppingen krijgt na het drinken van kamillethee, moet u uw arts raadplegen om eventuele onderliggende medische aandoeningen uit te sluiten.

Ook een aanrader is onze Marokkaanse munt thee recept.

 Klik hier om kamille thee te kopen